Görbe tükröt állít magának legújabb szerepében Nádas Tamás

2020.04.21

Alejandro Montoya Marín rendező kurta, de annál eseménydúsabb kisfilmmel gazdagította azon alkotások sorát, amelyeket mozibemutatók és fesztiválok híján az interneten tesznek elérhetővé. A magyar főszereplővel (Nádas Tamás), és egy izgalmas sztár-cameóval is büszkélkedő Perps (Elkövetők) februárban még szerepelhetett az új-mexikói Santa Fe Fesztiválon, ahol el is nyerte a legjobb rövidfilm díját. 

A kevesebb mint tízperces mű két békésen füvezgető barát (Nádas Tamás és John Kaler) kalandos estéjét meséli el, amelynek során a labilis rendőrrel (Kenneth McGlothin) való találkozás csak az első a kínos konfrontációk közül. A szerelmi bánattal küzdő zsaru elfogadja a srácok kínálta - már elsőre is rossz ötletnek tűnő - alkut, az így eltervezett "bosszú" azonban kissé félremegy.

A Perps önironikus montázzsal idézi meg a húsz éve az Egyesült Államokban élő Nádas karatés múltját (többszörös Európa- és világbajnok), csemegeként pedig feltűnik benne az egykori testépítő, egyben "ős-Hulk" Lou Ferrigno (A hihetetlen Hulk, Herkules kalandjai).


Bár Montoya Marín filmjével hivatalos lett volna a Dances With Films független fesztiválra is, a rendezvényt a világjárvány miatt elhalasztották. A producerek (akik között maga Nádas Tamás is megtalálható) ezért úgy döntöttek, a Youtube-on már most elérhetővé teszik a filmet, amelyet eredeti nyelven, itt lehet megtekinteni: TELJES FILM